Hypnoseterapi ved fødevareintolerance
Fødevareintolerance
– Lige så længe jeg kan huske, har jeg haft bøvl med maven pga. fødevareintolerance. Ondt i maven, kolikagtigt. Luft i maven – ballonmave eller gærmave. “kært barn har mange navne!” Vekslen mellem tynd og hård mave. Det har taget på energien og ofte afholdt mig fra at være social, især som jeg voksede op og blev teenager, fik kærester og etablerede familie, har fødevareintolerancen fyldt meget.
Min mor har altid sagt, at “i vores familie, har vi bare sarte maver” og så accepterede jeg, at sådan var det og levede med det. Men det er bare så ufedt ikke at kunne nyde en hyggeaften med kæresten tæt på sofaen uden at bekymre sig over, at man “pludselig skal”, eller at maven på en halv time vokser til dobbelt størrelse og man slet ikke tør slå en prut ,fordi det føles, som om den prut aldrig vil stoppe og man i stedet vil fare rundt i rummet som en ballon, hvor knuden er gået op.
I en alder af 43 var jeg syg med stress og kronisk smertelidelse og jeg besluttede, at måske hang alle ubalancer i min krop sammen med kosten. Jeg gik til kinesiolog og fik testet al kost. Jeg var intolerant overfor især sukker, mælk og gluten. Jeg ændrede konsekvent kosten og mine gener forsvandt – helt!
Men helt ærligt, så er det også besværligt altid selv at skulle have mad med. aldrig at kunne gå på restaurant, hente pizza eller nyde en softice på havnen.
En dag talte jeg med Jette og vi kom til at tale om mine fødevareintolerance og hvorvidt hypnoseterapi kunne hjælpe.
Jeg er uddannet sygeplejerske og min naturvidenskabelige side har en udfordring med at tro, at man hvis man mangler de enzymer, som skal omsætte Mælkesukker eller mælkeprotein eller hvedeprotein(gluten), at så kan man pludselig igen danne disse og ikke længere være intolerant. Samtidig, så har jeg en anden side indeni, som er overbevist om, at sindet påvirker kroppen og at med sindets påvirkning kan kroppen hele stort set alt og dermed nødvendigvis også igen kunne danne disse enzymer. Det var med denne splittelse som omdrejningspunkt, at Jette og jeg fik en god snak om, hvad der er muligt og ikke muligt. Samtidig talte vi om hvordan vore forskellige livsoplevelser påvirker både sindet og dermed også kroppen.
Jeg besluttede derfor, at det var værd at gøre et forsøg. Og vi blev enige om, at det realistisk set formentlig ville kræve mellem to og fire behandlinger. Hypnoseterapi er ikke et hurtigt quickfix. Nogle gange kan forskellige oplevelser og problemstillinger være kædet sammen og derfor kan det være fordelagtigt med et forløb, hvor det er muligt at arbejde på et tema frem for et enkeltstående “problem”.
Jette og jeg fandt frem til, at mine gener opstod omkring otteårs alderen. At temaet havde med nydelse at gøre og at problematikken med at tage livet ind og nyde det repræsenteret af maden påvirkede mig på flere livsområder.
Jeg er stadig i forløb – jeg har fået to hypnoseterapibehandlinger, men allerede efter første behandling ændrede min måde at anskue mad og spisning sig. Jeg NYDER min mad helt anderledes nu. Jeg spiser stadig meget både gluten- og mælkefrit, men nu er det fordi jeg rigtig godt kan lide det, ikke fordi jeg “kontrollerer” min kost og dermed mig.
Jeg spiser til gengæld normal mad, når jeg er ude og jeg NYDER det. Jeg spiser langsommere, spiser mindre og jeg elsker at udfolde denne livsnyder side uden dårligs samvittighed, skyld og skam. Disse følelser var en stor del af mit tema og en stor del af det der har hæmmet mig i mit liv og især i at NYDE livet i fulde drag. Jeg glæder mig til den/de næste behandling/-er.
Jeg har en forventning om, at jeg ved at frigøre disse mentale og psykologiske blokeringer, kan få endnu mere ud af mit liv både mere energi, men også mere mod på at leve mine drømme ud.
På billedet ser du mig NYDE en kirsebær softice med vaffel til Kirsebærfestival i Kerteminde Juli 2016, uden fødevareintolerance.
Kærlig hilsen
Vibeke Fraling
Qigong instruktør og Master
Seneste kommentar